PIŠKOTKI

Upravljanje piškotkov

Med uporabo spletnega mesta/aplikacije se lahko v vašo napravo, zlasti v računalnik, tablični računalnik ali pametni telefon, namestijo piškotki.

Za uporabo piškotkov je potrebno vaše izrecno, predhodno in izrecno soglasje, ki ga podate, preden so piškotki nameščeni v vašo napravo. Soglasje pridobimo s pasico, ki vsebuje jasne in izrecne informacije o namenih uporabe piškotkov in informacije o tem, kako lahko ugovarjate uporabi piškotkov.

S soglasjem se strinjate z uporabo piškotkov v skladu s tem pravilnikom. Če se ne strinjate z uporabo Piškotkov, jih lahko onemogočite z upoštevanjem navodil spodaj na strani "Kako lahko onemogočim izbirne Piškotke".

Kaj je piškotek?

Piškotki so besedilne datoteke, ki vas lahko identificirajo kot stranko in shranijo vaše osebne nastavitve (npr. izbiro jezika) in tehnične informacije (vključno s podatki o klikih).

Uporabljamo lahko tudi spletne oznake, znane tudi kot "pixel tags" ali "Clear GIFs", ali podobne tehnologije, ki se uporabljajo za preverjanje, kako uporabljate naše spletno mesto/aplikacijo, in za ugotavljanje, katere strani spletnega mesta/aplikacije ste obiskali.

V naše aplikacije vključujemo tudi "komplete za razvoj programske opreme" ("SDK"), ki opravljajo funkcije, podobne piškotkom in spletnim svetilnikom.SDK na primer zbirajo tehnične informacije in informacije o uporabi, kot so identifikatorji mobilnih naprav, ter vaše interakcije z našimi aplikacijami.

Kakšen je namen piškotkov?

Piškotke lahko uporabljamo, da lahko prepoznamo vaš brskalnik ali napravo, si zapomnimo vaše nastavitve, zagotovimo določene funkcije in zbiramo informacije o vaši interakciji z nami, našo vsebino in našimi sporočili.Ko na primer z vami komuniciramo prek e-pošte HTML, nas spletni svetilniki obveščajo o vaši dejavnosti, vključno s tem, ali ste prejeli in odprli našo e-pošto, kliknili na povezavo ali kako drugače sodelovali z našo vsebino, te informacije pa se lahko združijo s predhodno zbranimi informacijami.

Katere piškotke uporabljamo?

Na spletnem mestu/aplikaciji uporabljamo različne vrste piškotkov:

Piškotki, za katere ni potrebna privolitev

"Nujni" piškotki vam omogočajo dostop do bistvenih funkcij spletnega mesta/aplikacije. Uporabni so za zagotavljanje, razvoj, vzdrževanje, zaščito in izboljšanje naših spletnih mest/aplikacij (na primer za pomnjenje vsebine vaše nakupovalne košarice). "Personalizacijski" piškotki niso nujni, vendar olajšajo uporabo spletnega mesta/aplikacije in naredijo vašo uporabniško izkušnjo prijetnejšo (na primer tako, da si zapomnijo vaš izbrani jezik). Lahko jih izbrišete z nastavitvami brskalnika, vendar brez teh piškotkov ne boste mogli pravilno uporabljati spletnega mesta/aplikacije.

Piškotki, za katere je potrebna privolitev

"Piškotki za prilagajanje vsebine" vam omogočajo, da prilagodite način prikazovanja izdelkov in storitev glede na vašo uporabo spletnega mesta/aplikacije.

"Piškotki za merjenje občinstva" nam omogočajo analizo prometa, funkcionalnosti naših promocijskih vsebin, trendov, uporabe za ugotavljanje morebitnih napak na spletnem mestu/aplikaciji in razumevanje uporabe naših spletnih mest/aplikacij. To nam pomaga izboljšati vašo izkušnjo ter zasnovo in vsebino spletnega mesta/aplikacije, da bo ustrezala vašim potrebam. V ta namen uporabljamo Google Analytics. Informacije o tem, kako Google uporablja podatke, zbrane prek spletnega mesta, najdete na tej povezavi: policies.google.com/technologies/partner-sites?hl=en.

"Oglaševalski" piškotki nam in našim povezanim podjetjem, našim partnerjem ali prodajalcem tretjih oseb, kot so družbena omrežja (npr. Facebook), omogočajo ponujanje, trženje in promocijo izdelkov in storitev. Uporabljajo se za pošiljanje oglasov, ki ustrezajo vašim interesom, kot so predstavljeni na našem spletnem mestu / v naši aplikaciji ali ko brskate po internetu, vključno z družabnimi omrežji. Piškotki lahko tudi olajšajo, upravljajo in merijo uspešnost oglasov, ki jih prikazujemo ali dostavljamo mi ali z našo pomočjo. Omogočajo vam tudi omejevanje oglaševanja ali ciljno usmerjanje občinstva, zlasti v družabnih omrežjih. V nekaterih primerih se podatki, pridobljeni s piškotki, nato združijo z osebnimi podatki (vključno z vašim e-poštnim naslovom), ki ste nam jih posredovali pri ustvarjanju računa ali sodelovanju v komercialni transakciji, če ste se strinjali s prejemanjem komercialnih ponudb in prilagojenih informacij. Oglaševalske piškotke lahko uporabljajo naši partnerji ali prodajalci tretjih oseb. Če zavrnete oglaševalske piškotke, se bo na našem spletnem mestu/aplikaciji ali v internetu še vedno prikazovalo le naključno oglaševanje.

Piškotki "družabnih medijev" se uporabljajo, da vam omogočajo, da se o spletnem mestu/aplikaciji izrečete v družabnih medijih ali delite vsebino (npr. prek gumbov "Deliti" ali "Všeč mi je" v aplikaciji). Zato izdajatelji družabnih omrežij shranijo piškotke v vašo napravo, da pridobijo in prejmejo informacije o vaši uporabi teh storitev deljenja.

Kako lahko onemogočim izbirne piškotke?

Ob prvem obisku spletnega mesta/aplikacije vas o prisotnosti teh piškotkov obvesti pasica in pozove vas, da določite svoje želje.

Namestitev vsakega od teh piškotkov lahko kadar koli upravljate tudi s klikom na povezavo na vsaki strani spletnega mesta / v meniju aplikacije.

Namestitev neobveznih piškotkov tretjih oseb lahko zavrnete z nastavitvami brskalnika, lahko celo privzeto preprečite namestitev neobveznih piškotkov tretjih oseb, vendar za učinkovitost te nastavitve ne jamčimo. če želite zagotoviti popoln nadzor nad upravljanjem piškotkov, nameščenih na našem spletnem mestu / v aplikaciji, vam priporočamo uporabo upravitelja piškotkov.