TIRAMISU IRISH COFFEE

Za 4 osebe:

  • 4 rumenjaki + 6 beljakov
  • 80 g sladkorja
  • 500 g sira maskarpone
  • 20 ml viskija
  • 8 piškotov
  • 50 g sladkega namaza dulce de leche
  • 3 jabolka
  • 30 g masla
  • 80 g sladkorja v prahu
  • 1 žlica nesladkanega kakava v prahu

Priprava:

  • Najprej skuhajte dvojno kavo (80 ml), malo močnejšo. Za optimalne rezultate uporabite aparat za espresso z mlinčkom.

Pripravite kremo tiramisu:

  • Rumenjake zmešajte s sladkorjem, nato dodajte sir maskarpone.
  • V posodo mešalnika stresite beljake s ščepcem soli.
  • Beljake previdno stepite v sneg in vse skupaj premešajte.
  • V ponvi na maslu segrejte sladkor in na njem podušite olupljena jabolka, narezana na kocke.
  • Na dno vsakega kozarca dajte malo kreme dulce de leche.
  • Piškote namočite v kavo, ki ste ji dodali malo viskija, in jih položite v kozarec.
  • V kozarce izmenično nalagajte plast piškotov, plast karameliziranih jabolk in kremo tiramisu.
  • Na vrhu mora biti plast kreme, ki jo na koncu posujete z grenkim kakavom v prahu.

Naš nasvet: Tiramisu hladite vsaj 24 ur pred postrežbo.