TIRAMISU IRISH COFFEE

Za 4 osebe:
- 4 rumenjaki + 6 beljakov
- 80 g sladkorja
- 500 g sira maskarpone
- 20 ml viskija
- 8 piškotov
- 50 g sladkega namaza dulce de leche
- 3 jabolka
- 30 g masla
- 80 g sladkorja v prahu
- 1 žlica nesladkanega kakava v prahu
Priprava:
- Najprej skuhajte dvojno kavo (80 ml), malo močnejšo. Za optimalne rezultate uporabite aparat za espresso z mlinčkom.
Pripravite kremo tiramisu:
- Rumenjake zmešajte s sladkorjem, nato dodajte sir maskarpone.
- V posodo mešalnika stresite beljake s ščepcem soli.
- Beljake previdno stepite v sneg in vse skupaj premešajte.
- V ponvi na maslu segrejte sladkor in na njem podušite olupljena jabolka, narezana na kocke.
- Na dno vsakega kozarca dajte malo kreme dulce de leche.
- Piškote namočite v kavo, ki ste ji dodali malo viskija, in jih položite v kozarec.
- V kozarce izmenično nalagajte plast piškotov, plast karameliziranih jabolk in kremo tiramisu.
- Na vrhu mora biti plast kreme, ki jo na koncu posujete z grenkim kakavom v prahu.
Naš nasvet: Tiramisu hladite vsaj 24 ur pred postrežbo.