KARAMELNI MOUSSE

Sestavine:

  • kava
  • 250 ml hladnega mleka
  • 1 beljak
  • tekoči karamel

Priprava:

  • Izberite ustrezno posodo za pripravo.
  • Napitek lahko pripravite z domačim tekočim karamelom ali z že pripravljenim kupljenim.

  • Ko je vaš karamel pripravljen, ga lahko razdelite na polovici.
  • Del tekočega karamela lahko dodate v mleko pred segrevanjem in penjenjem, tako bo okus karamela še boljši.
  • Preostali karamel lahko uporabite za okras in/ali ga dodate kot zadnjo plast na vrh napitka.
  • Za karamelno peno v posodo za mleko vlijte 250 ml hladnega mleka.
  • Dodajte sveži beljak z žličko tekočega karamela.
  • Vklopite funkcijo za penjenje mleka.
  • Tako boste dobili čvrsto in zelo okusno karamelno peno.
  • Peno vlijte v posodo do vrha.
  • Pustite mleko stati približno 30 sekund, nato z žlico dodajte kavo.
  • Recept za okusen karamel, narejen iz sladkorja in vode:
    Vzemite čisto posodo in vanjo stresite sladkor v prahu ali kockah ter dodajte vodo.
  • Vodo s sladkorjem segrevajte in narahlo kuhajte, da se tekočina zgosti, sladkor pa karamelizira.