KARAMELNI MOUSSE

Sestavine:
- kava
- 250 ml hladnega mleka
- 1 beljak
- tekoči karamel
Priprava:
- Izberite ustrezno posodo za pripravo.
Napitek lahko pripravite z domačim tekočim karamelom ali z že pripravljenim kupljenim.
- Ko je vaš karamel pripravljen, ga lahko razdelite na polovici.
- Del tekočega karamela lahko dodate v mleko pred segrevanjem in penjenjem, tako bo okus karamela še boljši.
- Preostali karamel lahko uporabite za okras in/ali ga dodate kot zadnjo plast na vrh napitka.
- Za karamelno peno v posodo za mleko vlijte 250 ml hladnega mleka.
- Dodajte sveži beljak z žličko tekočega karamela.
- Vklopite funkcijo za penjenje mleka.
- Tako boste dobili čvrsto in zelo okusno karamelno peno.
- Peno vlijte v posodo do vrha.
- Pustite mleko stati približno 30 sekund, nato z žlico dodajte kavo.
- Recept za okusen karamel, narejen iz sladkorja in vode:
Vzemite čisto posodo in vanjo stresite sladkor v prahu ali kockah ter dodajte vodo. - Vodo s sladkorjem segrevajte in narahlo kuhajte, da se tekočina zgosti, sladkor pa karamelizira.