Arabica in robusta – prvakinji med kavnimi zrni

Obstajate dve glavni vrsti kave ‒ arabica in robusta. Raziščite, katere so razlike med njima, in izberite tisto, ki ustreza vašemu okusu.

Katera vam je bolj všeč?

Odkrijte razlike med obema vrstama in njune lastnosti.

Dve rastlinski vrsti za dve različni doživetji okusov

Arabica (Coffea arabica) in robusta (Coffea canephora) sta dve najbolj zastopani rastlinski vrsti na svetu. Mlada rastlina kave potrebuje tri do štiri leta rasti, da rodi kavna zrna.

»Dve najbolj razširjeni vrsti plantažno gojene kave na svetu«

Arabica:

Uživajte v trenutku razkritja, ki sprosti vso prefinjenost kave.
Kava arabica, ki jo gojijo na plantažah, ležečih na planotah s srednjo nadmorsko višino (med 200 in 2000 metri nadmorske višine), predstavlja 70 % proizvodnje kave po vsem svetu. Njena zrna so dolga in ovalna, na sredini pa imajo črto v obliki črke S.
Uživajte v arabici, ki ponuja nežnost, različnost okusov in bogastvo arome.

Robusta:

Popolna za polnjenje vaših baterij..
Kava robusta, ki jo gojijo na nižje ležečih plantažah, predstavlja 30 % svetovne proizvodnje kave. Njena zrna so manjša in bolj zaobljena, s skoraj ravno črto na sredini.
Uživajte v robusti, ki daje moč, ima visoko vsebnost kofeina, grenkobo in poln okus.